Coaching általános attitűdfelmérés


Kedves Hölgyem/Uram!

A Pannon Egyetem MBA mesterszakos hallgatója  vagyok. Diplomamunkám témája a coaching, melynek általános ismertségét, használatának gyakoriságát, valamint  a módszerrel kapcsolatos általános attitűdöket vizsgálom a további kérdőív segítségével.

Nem probléma, ha még nem találkozott a coaching fogalmával, az alábbiakban röviden összefoglalom a módszer lényegét. Kérem olvassa el, és a leírás alapján kialakult elképzelései, véleménye alapján válaszoljon a kérdésekre.

Köszönöm, hogy kitöltésével hozzájárul a sikeres kutatáshoz: Réthy Sarolta 

A coaching rövid bemutatása:

A coaching egy olyan személyre szabott folyamat, amely során a coach („edző”) és az ügyfél együttműködésével az ügyfél szakmai és személyes fejlődésének elősegítése a cél. A folyamat a jövőre koncentrál, a hatékonyság növelésére, konkrét eredmények elérésére irányul. A módszert magánszemélyek esetén személyes és szakmai fejlesztésre (pl. karrier), az üzleti szférában pedig főként vezetők kompetenciáinak fejlesztésére, eredményességük növelésére használják.

  • Különbözik a tréningtől: teljesen személyre szabott, speciálisan az adott helyzethez igazodik.
  • Különbözik a tanácsadástól: az ügyfél a saját erőforrásaiban rejlő lehetőségek felfedezésével és kiaknázásával a saját, egyéni megoldásait találja meg, amelyek így nagyobb eséllyel fognak működni nála.
  • Különbözik a pszichoterápiától: nem a múltbeli problémákat elemzi, hanem a jövőbeli eredmények elérésére törekszik, a „jóból még jobbat” szemlélet jellemzi.

A coach speciális coaching módszertannal és eszközökkel dolgozik. A coaching-folyamat általában 6-8 másfél órás találkozóból áll, amelyekre nagyjából kéthetente kerül sor. A hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint ezalatt az ügyfél kimagasló mértékben fejlődik a feldolgozott területen.

A coachot teljes körű titoktartás és szigorú etikai, illetve szakmai normák kötelezik.

 

 


20 kérdés van ebben a kérdőívben
  Adatvédelmi megjegyzés
Ez a kérdőív névtelen
Tájékoztatjuk, hogy válaszairól nem készül az Ön azonosítására alkalmas feljegyzés. Ha a kérdőív kitöltéséhez egyedi kódot kapott, biztos lehet abban, hogy azt a rendszer válaszaitól teljesen elkülönülten kezeli, és csak annak jelzésére szolgál, hogy Ön kitöltötte-e a kérdőívet, vagy sem. Így nincs semmilyen mód arra, hogy a kód alapján Önt akár egyetlen válaszával is bármilyen összefüggésbe hozhassuk.